راهنمای ورودی ها و خروجی های پاور بانک (پورت های پاور بانک)
پاوربانکها برای شارژ شدن و یا شارژ کردن سایر وسایل مختلف نیاز به ورودی – خروجی (یا پورت) دارند که در این مطلب انواع این پورت ها را معرفی میکنیم. بهتر است قبل از خرید پاور بانک با انواع این پورتها به شکل دقیق آشنا شوید تا نیاز به مبدل اضافی نداشته باشید.
انواع پورت های پاور بانک
معمولترین پورتهای پاور بانک به این صورت هستند:
- پورت یو اس بی معمولی (USB-A). این پورت با نوشته USB (بدون پسوند یا پیشوند) هم مشخص میشود.
- پورت میکرو یو اس بی (Micro-USB)
- پورت یو اس بی نوع C یا یو اس بی تایپ سی (USB-C یا USB Type C)
- پورت لایتنینگ (Lightning)
- پریز برق شهری که در برخی پاوربانکهای بزرگ وجود دارد.
1. پورت یو اس بی معمولی (USB-A یا USB)
پورت USB-A فقط قابلیت “خروجی” توان دارد و “ورودی” نیست. یعنی این اتصال برای شارژ کردن سایر وسایل توسط پاور بانک است و با استفاده از آن نمیتوان خود پاور بانک را شارژ کرد.
پورت USB-A معمولترین خروجی پاور بانک است و انواع کابلهای تبدیل آن برای شارژ گوشیهای اندروید و آیفون به راحتی در بازار پیدا میشود. به همین دلیل بهتر است پاور بانک انتخابی شما حتما یک پورت از این نوع داشته باشد.
2. پورت میکرو یو اس بی (Micro-USB)
پورت Micro-USB فقط قابلیت “ورودی” توان دارد و “خروجی” نیست. یعنی این اتصال برای شارژ شدن خود پاور بانک است و با استفاده از آن نمیتوان سایر وسایل (مانند گوشی موبایل) را شارژ کرد.
پورت میکرو یو اس بی معمولترین ورودی برای شارژ پاور بانک است. این پورت در بسیاری از گوشیهای اندروید چند سال پیش هم به کار می رفت ولی در حال حاضر با پورت یو اس بی نوع C در حال جایگزینی است.
3. پورت یو اس بی نوع C یا تایپ سی (USB-C)
پورت USB-C هم قابلیت “ورودی” توان دارد و هم “خروجی” توان. یعنی از این اتصال هم میتوان برای شارژ کردن خود پاور بانک استفاده کرد و هم برای شارژ کردن سایر وسایل (مانند گوشی موبایل). این پورت عملا در حال تبدیل شدن به یک استاندارد جهانی برای شارژ انواع وسایل مختلف است و به همین دلیل وجود آن یک مزیت مهم برای پاور بانک خواهد بود.
همچنین پورت USB-C برای شارژ بسیاری از لپ تاپهای کم مصرف (مانند مک بوکها) هم به کار میرود. البته داشتن پورت Type-C به معنای توان پاور بانک برای شارژ کردن لپ تاپ هم نیست.
4. پورت لایتنینگ (Lightning)
پورت لایتنینگ فقط قابلیت “ورودی” توان دارد و “خروجی” توان نیست. یعنی از این اتصال فقط میتوان برای شارژ کردن خود پاور بانک استفاده کرد. پورت لایتنینگ برای افرادی که گوشی آیفون دارند یک مزیت است، چون با کابل اصلی گوشی خود میتوانند پاور بانک را هم شارژ کنند. البته تعداد بسیار کمی پاور بانک به این پورت مجهز میشوند و چون این پورت از شارژ سریع پشتیبانی نمیکند عملا کاربرد بالایی ندارد.
5. خروجی برق شهری
برخی پاوربانکهای بزرگ مجهز به خروجی برق شهری هم هستند که جریان برق AC با ولتاژ 110 یا 220 ولت تحویل میدهند. در مطلب “بهترین پاور بانک با خروجی برق شهری” به صورت کامل این نوع پاوربانکها را بررسی کردهایم.
نتیجه گیری
بهتر است پاور بانک انتخابی شما اکثر پورتها را داشته باشد تا دست شما در شارژ کردن انواع وسایل و یا شارژ کردن خود پاور بانک بازتر باشد. همچنین داشتن چند ورودی و خروجی این مزیت را دارد که در صورت خراب شدن یک پورت، میتوان از پورت دیگر به عنوان جایگزین استفاده کرد.