باد کردن پاور بانک، با پاور بانک باد کرده چه کار باید کرد؟

پاور بانک که باد کرده و بدنه آن باز شده است به خاطر همین باد کردن

اگر چه باد کردن پاور بانک بسیار کم اتفاق می‌افتد ولی اتفاق عجیبی نیست و به هر حال ممکن است سلول‌های باطری پاور بانک باد کنند. هنگامی که پاور بانک باد می‌کند در شرایط خطرناک و ناپایداری قرار می‌گیرد.

همچنین پس از باد کردن، ممکن است به سرعت وضع خراب‌تر شود، پس اصلا از پاوربانک استفاده نکنید و در مورد آن با احتیاط عمل کنید. چون ممکن است حتی باعث آتش سوزی شود.

چرا پاور بانک باد می‌کند؟

پاور بانک در حقیقت یک باطری لیتیومی به همراه تعدادی مدار الکترونیکی است که درون یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار گرفته است. پس پاور بانک در معرض ایرادات باطری‌های لیتیومی قرار دارد که یکی از این ایرادها، باد کردن باطری لیتیومی است.

باد کردن باطری به دلیل داغ شدن بیش از حد آن اتفاق می‌افتد. این داغ شدن می‌تواند مثلا ناشی از قرار گرفتن در داخل ماشین و زیر آفتاب باشد و یا جریان بیش از حد که گرمای زیادی ایجاد می‌کند. عوامل دیگری مانند کیفیت پایین ساخت و نبود مدارهای ایمنی هم ممکن است باعث این مشکل می‌شوند. پس همیشه بهتر است پاور بانک انتخابی شما از برندهای شناخته شده باشد که با استفاده از مدارهای حفاظتی و کنترلی تا حد زیادی از این مشکلات جلوگیری می‌کنند.

همچنین مارکهای معتبر پاور بانک از سلولهای باطری با کیفیت (مانند LG و پاناسونیک) استفاده می‌کنند که احتمال خرابی آنها بسیار پایین‌تر از برندهای ناشناخته است.

سلولهای باطری LG و ویژگی های حفاظتی متعدد یک پاور بانک از برند شناخته شده راو پاور

داغ شدن باعث می‌شود مواد شیمیایی داخل سلول‌های باطری تبدیل به گاز شوند و در نتیجه باطری باد کند. باطری باد کرده ناپایدار و خطرناک است و می‌تواند آتش گرفته و یا حتی منفجر شود.

سلول‌ باطری سالم و باد کرده

در برخی موارد نادر هم پاور بانک ظاهرا بدون هیچ دلیل واضحی باد می‌کند. به هر حال باطری‌ها ممکن است حتی در شرایطی که بدون استفاده به مدت طولانی رها شده‌اند هم باد کنند. به همین دلیل اگر از پاور بانک زیاد استفاده نمی‌کنید، بهتر است هر چند وقت یکبار ظاهر آن را بررسی کنید.

یکی از راحت‌ترین روش‌های بررسی باد کردن پاور بانک این است که آن را روی سطح بسیار صاف مانند سطح شیشه قرار دهید و ببینید روس سطح شیشه خوب می‌نشیند یا نه.

نشانه‌های پاور بانک باد کرده

در بسیاری از موارد باطری باد کرده، درپوش بدنه پاوربانک را کاملا بلند می‌کند و به راحتی می‌توان باطری باد کرده را دید. ولی در برخی موارد هم ممکن است باد کردن به این اندازه واضح نباشد. در این حالت نشانه‌های زیر به شما کمک می‌کنند تا تشخیص دهید که پاوربانک شروع به باد شدن کرده است:

  1. روی سطح کاملا صاف پاوربانک به یک طرف خم می‌شود. انگار بدنه پاوربانک دیگر کاملا صاف نیست و روی سطح صاف نمی‌نشیند (چفت سطح نمی‌شود). برای این کار می‌توانید از شیشه استفاده کنید.
  2. درزهای بدنه پاوربانک در یک طرف بزرگتر از طرف دیگر هستند. مثل اینکه از داخل به بدنه پاور بانک فشار وارد شده و پاور بانک در حال باز شدن است.
  3. کمی لبه‌های بدنه پاوربانک، از جای خود بلند شده‌اند.
کمی شکم در وسط بدنه پاور بانک که نشانه شروع باد شدن است

همچنین یکی از مهمترین دلایل ترک خوردن پاور بانک هم همین باد کردن باطری آن است. البته افتادن پاور بانک روی زمین هم می‌تواند باعث ترک خوردن بدنه شود، ولی در این حالت معمولا بدنه از گوشه‌ها ترک می‌خورد و نه از وسط.

باد کردن پاور بانک و ترک خوردن آن

آیا پاور بانک باد کرده قابل تعمیر است؟

به شکل تئوری بله. ولی سلول باطری باد کرده قابل تعمیر نیست و باید عوض شود. همچنین ممکن است دلیل باد کردن باطری ایراد در مدارهای الکترونیکی پاور بانک باشد، پس مدارها هم باید چک شوند که در اکثر موارد کار سختی است و نیاز به تجهیزات بررسی الکترونیک دارد.

علاوه بر اینها تعویض باطری پاور بانک هم کار آسانی نیست، چون پیدا کردن باطری اورجینال که برای پاور بانک شما مناسب باشد، از برندهای با کیفیتی مانند پاناسونیک یا LG کار آسانی نیست.

همه این موارد باعث می‌شود به این نتیجه برسیم که احتمالا خرید یک پاور بانک نو، بهترین و مقرون به صرفه‌ترین راه حل است. برای این موضوع ما یک مقاله کامل و جامع داریم: “بهترین پاور بانک بازار“.

آیا باتری باد کرده پاور بانک خطرناک است؟

بله. باطری باد کرده بسیار خطرناک است و باید با احتیاط آن را حمل کنید. همچنین پاور بانک باد کرده را در محلی قرار دهید که باعث آتش سوزی نشود.

با پاور بانک باد کرده چکار کنیم؟

  1. از این پاور بانک برای شارژ هیچ وسیله‌ای استفاده نکنید.
  2. خود پاور بانک را هم شارژ نکنید.
  3. اگر دانش الکترونیک کافی ندارید آن را باز نکنید.
  4. سعی نکنید به باطری فشار وارد کنید.
  5. پاور بانک را در محیط با دمای بالا قرار ندهید.
  6. پاور بانک باد کرده ناپایدار است و ممکن است به صورت خود به خودی آتش بگیرد. پس آن را در کمد و یا بین سایر وسایل قرار ندهید.
  7. بهتر است پاور بانک باد کرده را در جایی قرار دهید که اگر دود کرد و یا آتش گرفت باعث مشکل نشود (مثلا در یک جعبه فلزی و در حیاط).
  8. اگر در نزدیکی شما سطل زباله بازیافت وسایل الکترونیک وجود ندارد بهتر است پاور بانک را به تعمیرکاران وسایل الکترونیک بدهید. آنها به همراه سایر زباله‌های الکترونیک پاور بانک را هم به بازیافت می‌فرستند.
  9. هیچ وقت پاور بانک یا سایر وسایل الکترونیک را در سطل زباله عمومی نیندازید. چون این وسایل پر از فلزات سنگین هستند که به طبیعت صدمه می‌زنند.

چطور از باد کردن پاور بانک جلوگیری کنیم؟

  1. از برندهای معروف و با کیفیت خرید کنید (مثل انکر، شیائومی و راو پاور)
  2. پاور بانک را در زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
  3. مراقب داغ شدن پاور بانک باشید.
  4. پاور بانک را در تابستان در داخل خودرو و زیر نور آفتاب قرار ندهید.
  5. از آداپتور با کیفیت و مناسب برای شارژ پاور بانک استفاده کنید. (بهترین شارژر برای پاور بانک)
  6. مراقب باشید مایعات روی پاور بانک نریزد.
  7. سعی کنید ضربه محکم به پاور بانک وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *