بهترین پاور بانک خورشیدی (5 مدل‌ برتر بازار)

پاور بانک خورشیدی یک اختراع واقعا ارزشمند برای طبیعت گردان و ماجراجویان است. افرادی که ممکن است روزها و حتی هفته‌ها دسترسی به شبکه برق نداشته باشند و با پاور بانک خورشیدی می‌توانند تجهیزات الکترونیک و جهت یابی ضروری خود را روشن نگه دارند.

به لطف پاور بانک خورشیدی می‌توان از تجربه بد تمام شدن شارژ در موقعیت‌های حساس جلوگیری کرد و حس امنیت بالاتری داشت. در این مطلب ابتدا موارد ضروری برای  پاوربانک‌ خورشیدی را توضیح داده و سپس بهترین مدل‌های پاوربانک خورشیدی را معرفی می‌کنیم.

1. پاور بانک خورشیدی راو پاور مدل RP-PB124 ظرفیت 15000

در جایگاه اول بهترین پاوربانک خورشیدی بازار، پاوربانک RP-PB083 از برند معتبر راوپاور قرار گرفته است.

پاور بانک مدل RP-PB083 در حقیقت برادر کوچکتر مدل 25000 راو پاور است (پاوربانک شماره 2 فهرست) و برای سبکی و راحتی حمل و نقل طراحی شده است. به دلیل وزن پایین‌تر و قابلیت حمل آسان‌تر، این پاوربانک در جایگاه اول بهترین پاوربانک‌های خورشیدی قرار گرفته است.

این پاور بانک مجهز به یک چراغ قوه پرقدرت هم هست که با سه ثانیه فشار دادن دکمه پاور، روشن می‌شود که دارای سه حالت روشن، چشمک زن و چشمک زن سریع است. پس از روشن شدن پاور بانک با فشار دادن مجدد دکمه پاور، چراغ قوه به حالت بعدی می‌رود و با دو بار فشار دادن دکمه پاور، چراغ قوه خاموش می‌شود.

پاور بانک RP-PB083 به جز نور خورشید دارای یک ورودی شارژ از نوع میکرو یو اس بی است. تعداد خروجی‌های دستگاه هم دو خروجی یو اس بی معمولی است.

مزایا

معایب

ویدئوی جعبه گشایی این پاور بانک

2. پاور بانک خورشیدی راو پاور مدل RP-PB083 ظرفیت 25000

در جایگاه دوم ما باز هم یک پاور بانک راو پاور قرار گرفته است. پاور بانک مدل RP-PB083 یک انتخاب با کیفیت و زیبا برای افرادی است که نیاز به شارژ همزمان چندین دستگاه دارند. این پاور بانک به صورت همزمان می‌تواند تا سه وسیله مختلف را شارژ کند و باطری بزرگ آن اجازه می‌دهد چندین بار گوشی خود را شارژ کنید.

این پاور بانک مجهز به یک چراغ قوه پرقدرت هم هست که با سه ثانیه فشار دادن دکمه پاور، روشن می‌شود که دارای سه حالت روشن، چشمک زن و چشمک زن سریع است. پس از روشن شدن پاور بانک با فشار دادن مجدد دکمه پاور، چراغ قوه به حالت بعدی می‌رود و با دو بار فشار دادن دکمه پاور، چراغ قوه خاموش می‌شود.

پاور بانک RP-PB083 به جز نور خورشید دارای دو ورودی شارژ است که یکی میرو یو اس بی و یکی تایپ سی است. تعداد خروجی‌های دستگاه هم دو یو اس بی است، یکی از خروجی‌ها که به رنگ مشکی است برای شارژ ساده است و دیگری (نارنجی رنگ) دارای کوئیک شارژ سه است. همچنین با تبدیلی که در جعبه قرار داده شده می‌توانید از درگاه تایپ سی هم به عنوان خروجی سوم، استفاده کنید.

بهترین پاور بانک خورشیدی راو پاور

مزایا

معایب

ویدئوی جعبه گشایی این پاور بانک

3. پاور بانک خورشیدی یی شاین مدل ES982S ظرفیت 20000 میلی آمپر

در جایگاه سوم بهترین پاوربانک خورشیدی، یک پاور بانک از برند یی شاین (eshine) قرار گرفته که به صورت ویژه برای طبیعت گردان طراحی شده است. این پاوربانک مجهز به تکنولوژی شارژ بی سیم هم هست و می‌تواند به صورت همزمان 4 دستگاه مختلف را شارژ کند.

همچنین علاوه بر انرژی خورشید، این پاوربانک خورشیدی مجهز به ورودی‌های توان میکرو یو اس بی و یو اس بی نوع C هم هست و به همین دلیل به راحتی می‌توان آن را با انواع شارژرها، شارژ کرد.

مزایا

معایب

4. پاور بانک خورشیدی یی شاین مدل ES982S ظرفیت 20000 میلی آمپر

در جایگاه چهارم بهترین پاوربانک خورشیدی، یک پاور بانک دیگر از برند یی شاین (eshine) قرار گرفته که بسیار شبیه به پاوربانک شماره 3 فهرست ما است. این پاوربانک مجهز به تکنولوژی شارژ بی سیم هم هست و می‌تواند به صورت همزمان 4 دستگاه مختلف را شارژ کند.

همچنین علاوه بر انرژی خورشید، این پاوربانک خورشیدی مجهز به ورودی‌های توان میکرو یو اس بی و یو اس بی نوع C هم هست و به همین دلیل به راحتی می‌توان آن را با انواع شارژرها، شارژ کرد.

مزایا

معایب

5. پاور بانک خورشیدی نیتو مدل NPB03 ظرفیت 20000 میلی آمپرساعت

در جایگاه پنجم بهترین پاوربانک خورشیدی، یک پاور بانک از برند نیتو قرار گرفته است که به بدنه ضد ضربه و چراغ LED چند حالته، مجهز است. همچنین علاوه بر انرژی خورشید، این پاوربانک خورشیدی مجهز به ورودی‌های توان میکرو یو اس بی و یو اس بی نوع C هم هست و می‌توان آن را با انواع شارژرها شارژ کرد. در بخش خروجی هم از هر دو نوع پورت یو اس بی معمولی و یو اس بی نوع C پشتیبانی می‌کند.

مزایا

معایب

مهمترین موارد برای انتخاب بهترین پاور بانک خورشیدی

1. پاور بانک خورشیدی چیست؟

پاور بانک خورشیدی پاور بانکی است که بر روی آن یک یا چند سلول خورشیدی قرار گرفته است و با استفاده از آنها شارژ می‌شود. سپس از انرژی ذخیره شده در پاور بانک می‌توان برای شارژ گوشی موبایل، لپ تاپ، مچ بند، ساعت هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی، استفاده کرد.

مزیت اصلی و منحصر به فرد پاور بانک خورشیدی قابلیت شارژ شدن آن با نور خورشید است. حتی اگر نور کمی هم به پاور بانک برسد، این نور به آرامی به برق تبدیل شده و در پاور بانک ذخیره می‌شود.

پاور بانک‌های خورشیدی در ظرفیت بسیار متفاوت از 5000 تا بیش از 50000 میلی آمپر ساعت و برای کاربری‌های مختلف ساخته می‌شوند. برخی از آنها را می‌توان با شارژر معمولی و برق شهری هم شارژ کرد و برخی این قابلیت را ندارند و فقط با نور خورشید شارژ می‌شوند.

برخی پاور بانک‌های خورشیدی به سلول خورشیدی تاشونده مجهز هستند و به همین دلیل می‌توانند نور بسیار بیشتری نسبت به انواع ساده جذب کنند و در نتیجه سرعت شارژ بالاتری دارند و این مورد هم یک قابلیت بسیار خوب برای پاوربانک است.

2. ظرفیت شارژ پاور بانک خورشیدی

با وزن یکسان، پاوربانک خورشیدی ظرفیت کمتری نسبت به پاور بانک معمولی دارد. دلیل این ظرفیت پایین این است که سلول خورشیدی و مدارهای آن به وزن و اندازه پاور بانک اضافه می‌کند. به همین دلیل پاوربانک‌های خورشیدی معمولا برای استفاده سنگین مناسب نیستند. در صورتی که نیاز به شارژ متعدد تعداد زیادی دستگاه دارید باید پاور بانک با ظرفیت بالایی خریداری کنید که البته حجم و وزن زیادی خواهد داشت و حمل و نقل آن آسان نخواهد بود.

اصولا پاور بانک خورشیدی برای موقعیت‌هایی ساخته شده است که به مدت طولانی دسترسی به برق شهری نخواهید داشت و پاور بانک معمولی نمی‌تواند برای این مدت کافی باشد. به همین دلیل داشتن یک پاور بانک خورشیدی با ظرفیت پایین ولی بدون نیاز به شبکه برق می‌تواند در این موارد بسیار کمک کننده باشد.

3. زمان شارژ پاور بانک خورشیدی

زمان شارژ پاور بانک خورشیدی به عوامل زیادی دارد. مهمترین عامل کیفیت سلول خورشیدی به کار رفته و همینطور ابعاد سطح آن است. شرایط آب و هوایی (نبودن ابر) و موقعیت جغرافیایی (نزدیکی به خط استوا) هم بر روی زمان شارژ پاور بانک تاثیر دارند.

در کل سلول خورشیدی فقط در حدود 20% از انرژی نور خورشید را می‌تواند به برق تبدیل کند، به همین دلیل شارژ پاوربانک‌های با ظرفیت بالا (مثلا 50000 میلی آمپر ساعت) می‌تواند زمان زیادی به طول انجامد. بسیاری از افرادی که از پاور بانک‌های خورشیدی با ظرفیت بالا استفاده می‌کنند آنها را به صورت نیمه ثابت به کار می‌برند. مثلا پاوربانک را در کنار چادر نصب می‌کنند و پاوربانک در طول روز در معرض نور زیادی قرار می‌گیرد و شارژ می‌شود.

4. مزایای پاور بانک خورشیدی

  1. عدم نیاز به شبکه برق؛ مهمترین مزیت پاور بانک خورشیدی قابلیت شارژ شدن آن با نور خورشید است. تصور کنید قرار است به مدت یک هفته به طبیعت سفر کنید، عملا یا باید همراه خود ژنراتور داشته باشید و یا سلول خورشیدی تا بتوانید دستگاه‌های الکترونیکی مختلف را روشن نگه دارید.
  2. دوستدار محیط زیست؛ به جای استفاده از برق نیروگاه‌های فصیلی از برق تجدید پذیر خورشیدی استفاده می‌کنید.
  3.  کاهش هزینه در طولانی مدت؛ اگر تعداد زیادی وسیله الکترونیک دارید که میزان زیادی برق مصرف می‌کنند استفاده از برق خورشیدی در طولانی مدت می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های برق شود.
  4. حس اطمینان؛ اطمینان از اینکه هیچ وقت موبایلی که برای جهت‌یابی و کارهای ضروری استفاده می‌کنید، به خاطر تمام شدن شارژ، خاموش نخواهد شد. قابلیت استفاده از وسایل الکترونیک ضروری در مواقع بحرانی و به دور از شبکه برق بسیار ضروری است.
  5. استحکام بالا؛ پاوربانک‌های خورشیدی چون برای استفاده در طبیعت و محیط آزاد طراحی شده‌اند، معمولا در مقابل آب و ضربه مقاوم هستند.
  6. قابلیت استفاده به عنوان چراغ قوه؛ بسیاری از پاور بانک‌های خورشیدی دارای چراغ قوه قوی هستند و به عنوان چراغ چادر نیر می‌توان از آنها استفاده کرد.

5. معایب پاور بانک خورشیدی

  1. قیمت بالاتر؛ هزینه خرید پاوربانک خورشیدی بیشتر از پاوربانک معمولی هم ظرفیت است.
  2. شارژ کند؛ به خاطر بازدهی نسبتا پایین سلول‌های خورشید، زمان شارژ  شدن پاوربانک خورشیدی طولانی است.
  3. وزن بالا؛ چون پاور بانک خورشیدی دارای سلول خورشیدی و مدارهای مربوز به آن است، وزن بالاتری نسبت به پاوربانک‌های معمولی دارد.
  4. بزرگ و جاگیر؛ پاوربانک‌های خورشیدی به خاطر بدنه مقاوم و سلول خورشیدی روی آن بزرگتر و جاگیرتر از انواع معمولی هستند.
  5. کاهش عمر پاور بانک؛ به دلیل اینکه پاور بانک خورشیدی معمولا زیر افتاب قرار می‌گیرد خیلی داغ می‌شود. گرما هم باعث کاهش عمر باطری و در نتیجه پاور بانک می‌شود.

6. نتیجه گیری

پاور بانک خورشیدی یک وسیله بسیار جالب و مفید است و مزایای آن را در سفر طولانی مدت درک خواهید کرد. فقط بهتر است از نمونه‌های با کیفیت خریداری کنید تا لذت تمام نشدن انرژی برق از بین نرود.

البته پاور بانک خورشیدی به خاطر وزن و اندازه بزرگتر از پاور بانک معمولی برای استفاده روزمره و جابجایی دائمی چندان مناسب نیست و اصولا برای این کار طراحی هم نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *