روش صحیح شارژ پاور بانک

آشنایی با روش شارژ پاور بانک

پاور بانک ها در حال تبدیل شدن به یک وسیله ضروری برای اکثر افراد جهان مدرن هستند که دائما از وسایل دیجیتال خود مانند گوشی و ساعت هوشمند استفاده می‌کنند. به همین دلیل به صورت مرتب باید پاور بانک خود را شارژ کنید. 

آشنایی با روش صحیح شارژ پاور بانک می‌تواند به شما برای افزایش عمر پاور بانک، کاهش زمان شارژ و جلوگیری از داغ شدن آن کمک کند.

روش شارژ پاور بانک

شارژ کردن پاور بانک دقیقا مشابه با گوشی موبایل است و فقط کافی است آن را به شارژ موبایل وصل کنید. ولی بهتر است این کار را با در نظر داشتن گامهای زیر انجام دهید:

  • گام اول: ورودی و خروجی‌های پاور بانک را بشناسید.
  • گام دوم: میزان شارژ پاور بانک را چک کنید.
  • گام سوم: سرعت شارژ (توان) پاور بانک و شارژر را چک کنید.
  • گام چهارم: شارژر را به پریز برق و کابل شارژ را به خروجی شارژر و ورودی پاور بانک متصل کنید.
  • گام پنجم: صبر کنید تا پاور بانک شارژ شود.

گام اول: ورودی و خروجی‌های پاور بانک

پاور بانک ها معمولا دارای دو نوع ورودی Micro-USB و USB-C هستند. پورت USB-C بسیار مدرن‌تر از پورت میکرو یو اس بی است و معمولا از سرعت شارژ بالاتری هم پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل بهتر است در صورت وجود، پاور بانک را با استفاده از این ورودی شارژ کنید.

ورودی‌ها و خروجی‌های معمول پاور بانک

بر روی پاور بانک ورودی‌ها و خروجی‌ها با IN و OUT مشخص می‌شوند. پورت USB-A فقط می‌تواند خروجی توان باشد و پورت Micro USB فق ورودی توان. پورت USB-C می‌تواند هم ووردی باشد و هم خروجی. البته در برخی موارد ممکن است فقط یک قابلیت را پشتیبانی کند.

گام دوم: چک کردن میزان شارژ پاور بانک

معمولا پاوربانک‌ها دارای 4 چراغ LED بسیار کوچک هستند که با فشار دادن دکمه پاور بانک روشن می‌شوند. روشن شدن این چراغ‌ها نشان دهنده میزان شارژ پاور بانک است:

  • اگر فقط یکی از چراغ‌ها روشن شود و چشمک بزند، شارژ پاور بانک بین 0 تا 25% است.
  • اگر دو چراغ روشن شوند و چشمک بزنند، شارژ پاور بانک بین 26% تا 50% است.
  • اگر سه چراغ روشن شوند و چشمک بزنند، شارژ پاور بانک بین 51% تا 75% است.
  • اگر هر 4 چراغ روشن شوند و چشمک بزنند، شارژ پاور بانک بین 76% تا 100% است.
چراغ‌های LED پاور بانک

گام سوم: چک کردن سرعت شارژ

بر روی پاور بانک (یا در دفترچه آن) سرعت شارژ شدن پاور بانک نوشته می‌شود. منظور از سرعت هم توان قابل پشتیبانی به وات است. مثلا برای پاور بانک تصویر زیر روی پاور بانک نوشته شده که در ورودی‌ Micro-USB از توان شارژ 5 ولت 2 آمپر (10 وات) و 9 ولت 2 آمپر (18 وات) پشتیبانی می‌کند. همچنین با ورودی USB-C از توان شارژ 5 ولت 3 آمپر (15 وات)، 9 ولت 3 آمپر (27 وات)، 12 ولت 3 آمپر (36 وات)، 15 ولت 3 آمپر (45 وات) و 20 ولت 3 آمپر (60) پشتیبانی می‌کند.

برای شارژ این پاور بانک بهتر است از یک شارژر با توان حداقل 60 وات و از کابل شارژ USB-C استفاده کنید که تا سرعت شارژ در بهترین حالت باشد.

مشخصات ورودی توان یک پاور بانک

بر روی شارژر هم در بخش Output توان خروجی قابل پشتیبانی نوشته می‌شود. مثلا برای شارژر تصویر زیر سرعت‌های قابل پشتیبانی به این صورت هستند: 5 ولت 3 آمپر (15 وات)، 9 ولت 3 آمپر (27 وات)، 11 ولت 6 آمپر (66 وات)، 20 ولت 6 آمپر (120 وات). این شارژر یک گزینه عالی برای شارژ پاور بانکی است که در بالا معرفی کردیم.

مشخصات خروجی توان یک شارژر

فقط توجه کنید که معمولا در جعبه پاور بانک شارژر وجود ندارد و باید از شارژر موبایل خود برای شارژ پاور بانک هم استفاده کنید. البته پیشنهاد می‌کنیم یک شارژر قوی و با کیفیت برای شارژ آسان پاور بانک بخرید.

گام چهارم: شارژر را به پریز برق و کابل شارژ را به خروجی شارژر و ورودی پاور بانک متصل کنید

این مرحله بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد. فقط پشنهاد می‌کنیم از کابل با کیفیت و با طول کوتاه استفاده کنید. کابل‌های ارزان قیمت و طولانی باعث افت توان در مسیر انتقال شده و سرعت شارژ را پایین می‌آورند.

معمولا در جعبه پاور بانک یک کابل کوتاه و با کیفیت قرار داده می‌شود که بهترین کابل برای شارژ پاور بانک است.

کابل کوتاه و با کیفیت پاور بانک

گام پنجم: صبر کنید تا پاور بانک شارژ شود

در این مرحله کافی است که صبر کنید تا پاور بانک شارژ شود. زمان مورد نیاز برای شارژ پاور بانک به عوامل متعددی بستگی دارد که در مطلب “پاور بانک چند ساعته شارژ میشود؟ ” به صورت کامل آن را توضیح داده‌ایم. فقط بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • پیشنهاد می‌کنیم شارژ پاور بانک را بین 25% تا 75% نگه دارید. بهتر است پاور بانک را تا 0 تخلیه نکنید و تا 100 هم شارژ نکیند.
  • بهتر است شارژ پاور بانک از 0 تا 100 را یکجا انجام ندهید و اجازه دهید پاور بانک و شارژر خنک شوند. مثلا یکبار از 0 تا 50% شارژ کنید و شارژ را قطع کنید تا پاور بانک و شارژر خنک شوند، بعد از 50 تا 100.
  • هنگام شارژ پاور بانک، آن را زیر بالش یا پتو قرار ندهید تا بتواند خنک شود.
  • هنگام شارژ، پاور بانک را زیر نور آفتاب قرار ندهید تا داغ نشود.
  • از لپ تاپ یا کامپیوتر برای شارژ پاور بانک استفاده نکنید. پورت USB این وسایل برای تامین برق تجهیزات کم مصرف طراحی شده و مناسب شارژ پاور بانک پرمصرف نیستند.
  • پاور بانک را در کابل شارژ رها نکنید. بهتر است پس از زمان تقریبی شارژ، پاور بانک را از شارژر جدا کنید.

هر چند وقت یکبار باید پاور بانک را شارژ کرد؟

اگر به صورت مرتب از پاور بانک استفاده می‌کنید باید دائما آن را شارژ کنید. ولی اگر مرتب از پاور بانک استفاده نمی‌کنید بهتر است هر 3 ماه میزان شارژ پاور بانک را چک کنید و یکی دو بار گوشی خود را شارژ کنید و سپس دوباره پاور بانک را تا 50-60% شارژ کنید. این کار به افزایش عمر پاور بانک کمک می‌کند.

همچنین در نظر داشته باشید عمر پاور بانک بر اساس تعداد دفعاتی که آن پاور بانک قرار است شارژ شود مشخص می‌شود. به همین دلیل شارژ را فقط در مواقع نیاز انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه: بهترین پاور بانک

چرا شارژ پاور بانک زیاد طول میکشد؟

مهمترین دلیل این است که پاور بانک باطری بسیار بزرگی دارد. باطری اکثر گوشی‌های تلفن همراه در حدود 4000 میلی آمپر ساعت است ولی ظرفیت پاور بانک می‌تواند 10000، 20000، 30000 و حتی 40000 میلی آمپر ساعت باشد. به همین دلیل پر شدن این باطری بزرگ زمان بسیار بیشتری نسبت به گوشی تلفن نیاز دارد.

یک عامل دیگر هم استفاده از کابل‌های شارژ نازک و طولانی است که مقدار زیادی از انرژی را در راه رسیدن به پاور بانک تلف می‌کنند. حتما از کابل کوتاه و با کیفیت بالا استفاده کنید.

کابل شارژ طولانی

آیا می‌توان پاور بانک را شب تا صبح شارژ کرد؟

بله. ولی بهتر است این کار را نکنید. احتمال کمی وجود دارد که پاور بانک بعد از کاملا پر شدن دچار مشکل شود. البته اگر پاور بانک از برندهای شناخته شده باشد آنها مدارهای حفاظتی برای قطع شارژ و جلوگیری از داغ شدن دارند.

برخی پاوربانک‌های ارزان قیمت ممکن است بعد از شارژ کامل داغ شوند و به همین دلیل بهتر است بعد از اتمام شارژ، پاور بانک را از شارژر جدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *