ساخت پارو بانک یک تجربه جالب است و با استفاده از قطعات (و ماژولهای) الکترونیک که به راحتی از بازار قابل خریدن هستند، میتوانید یک پاور بانک بسازید که به خوبی هم کار میکند. ولی در این مطلب ما توضیح میدهیم که چرا بهتر است این کار را انجام ندهید.
1. باطری با کیفیت
برندهای معروف مانند انکر و شیائومی از سلولهای باطری با کیفیت بالا استفاده میکنند (مثل پاناسونیک و ال جی)، که هم عمر زیادی دارند و هم ایمنی بالا.
پیدا کردن باطری اورجینال ال جی و پاناسونیک در بازار بسیار سخت است و احتمالا هم پیدا نشود. در نتیجه برای ساخت پاور بانک باید از باطریهای با کیفیت پایین استفاده کنید که هم عمر کمتری دارند و هم ایمنی پایینتر.
2. بدنه محکم و زیبا
پاوربانکهای استاندارد بدنه زیبا و محکمی دارند که به خوبی از قطعات داخلی پاوربانک حفاظت میکنند. البته که میتوان برای پاور بانک دست ساز هم جعبه خرید و کل پاور بانک را درون آن گذاشت. ولی جعبه دقیقا اندازه نمیتوان پیدا کرد و در نتیجه احتمالا مجبور خواهید شد یک جعبه بزرگتر و نه چندان محکم استفاده کنید که از نظر ظاهری هم به زیبایی پاور بانک استاندارد نیست.
همچنین بدنه پاور بانک در قسمت داخلی به گونهای طراحی میشود که قطعات الکترونیک و باطریها را به صورت محکم در جای خود نگه دارد. این قابلیت برای جعبههای عمومی وجود ندارد.
3. مدارهای ایمنی
پاوربانکهای با کیفیت به انواع مختلفی از مدارهای ایمنی مجهز هستند که از پاور بانک و همچنین گوشی در مقابل خطراتی مانند اتصال کوتاه، داغ شدن، تخلیه بیش از حد و شارژ بیش از حد محافظت میکنند.
پیاده سازی این مدارها برای یک پاور بانک دست ساز واقعا سخت و پیچیده است.
4. چراغهای نشانگر
پاوربانکها معمولا 4 چراغ کوچک دارند که با استفاده از آن میتوان میزان شارژ پاور بانک را چک کرد.
همچنین این چراغها پیامهای دیگری را هم میتوانند منتقل کنند (مانند خرابی پاور بانک). نصب چنین چراغهایی رو پاور بانک دست ساز به همراه مدارهای آنها بسیار مشکل است. البته برخی ماژولهای پاور بانک این امکانات را هم دارند.
5. قابلیت اطمینان
پاور بانک یک وسیله تقریبا اضطراری است که در هنگام نیاز نباید شما را ناامید کند و به همین دلیل باید قابلیت اطمینان بالایی داشته باشد. پاوربانک باید در سفر، طبیعتگری و یا زمانی که در حال انجام کارهای اضطراری هستید، همراه شما باشد.
متاسفانه مدارهای الکترونیکی دست ساز معمولا قابلیت اطمینان پایینی دارند و ممکن است موقعی که نیاز اساسی به پاور بانک دارید، خراب شوند.
نتیجه گیری
با توجه به مواردی که گفتیم بهتر است به جای ساخت پاور بانک یک پاور بانک با کیفیت و با قابلیت اطمینان بالا بخرید که میتواند بدون دردسر سالها برای شما کار کند.
اگر نیاز به ظرفیت بالا هم ندارید پیشنهاد میکنیم یک پاور بانک 10000 بخرید که حداقل یک بار به صورت کامل تمام گوشیها را شار میکند و قیمت بالایی هم ندارد. در مطلب “بهترین پاور بانک 10000” مناسبترین انتخابها را معرفی کردهایم.
منبع: cellsaviors.com